NIEUWS BLOG

13 dec 2019
De nieuwe Proloog ploegleiderswagen

Opvallende ploegleiderswagen fietscafé de Proloog

‘Ploegleider’ Berry van het populaire fietscafé de Proloog uit Amerongen kwam bij ons met de vraag of we zijn nieuwe multifunctionele bus een mooie ‘Proloog uitstraling’ wilden geven. Bij een bus voor een fietscafé moesten we natuurlijk gelijk denken aan een uitvoering als een ware ploegleiderswagen van een professioneel wielerpeleton.

We zijn aan de slag gegaan en hebben meerdere voorstellen en visualisaties gemaakt voor de belettering van de bus. De bus zou een mooi visitekaartje en verwijzing naar het populaire fietscafé moeten worden. De kleuren van het Proloog logo symboliseren al de kleuren van de tricots van de grote wielerrondes. Geel voor de Tour de France, roze voor de Giro d’Italia en rood voor de Vuelta. Deze kleuren komen in snijfolies terug in de belettering van de bus. Het logo van het fietscafé is groot diagonaal over de zijkant van de bus geplaatst waarbij de lijnen in het logo subtiel doorlopen naar de voor- en achterzijde van de bus. Daarnaast zijn voor een extra accent de spiegels gewrapt in gele folie om de bus nog meer herkenbaarheid te geven.

Uiteindelijk zou de bus niet misstaan in tourpeleton en is inmiddels een opvallende verschijning in de regio geworden. Daarnaast is het een herkenbare eyecatcher in de buurt van het fietscafé geworden die werkt als een magneet voor menig wielerliefhebber.

Fietscafé de Proloog is de ideale plek voor een leuke tussenstop tijdens een fietsrit of wandeltocht in de regio. Van lekker koffie’s met heerlijk home-made taartjes, diverse bieren (waaronder het eigen Amerongse ‘Tante Bes’ bier) en overige lekkernijen. Een wielerliefhebber kan hier zijn hart ophalen 😉

De nieuwe Proloog ploegleiderswagen

admin